4 redenen waarom iedereen een paar kamerplanten in huis zou moeten hebben

Een kamerplant kleedt je woonkamer aan, dus op de meeste vensterbanken zie je nog steeds bloeiende kamerplanten. Planten staan mooi in je interieur, maar er zijn nog meer redenen waarom iedereen een paar kamerplanten in huis zou moeten hebben.

Bloeiende kamerplanten
© Pexels.com

1. Planten zorgen voor een schone lucht

Een goede ventilatie in huis is belangrijk, maar door de betere isolatie van huizen, komt er minder zuurstof binnen. Op de schoolbanken heb je ooit geleerd dat planten de kooldioxide uit de lucht opnemen dat omzetten naar zuurstof. Door de aanschaf van planten zorg je dus voor voldoende zuurstof en een minder droge lucht. Planten breken ook schadelijke stoffen af. Een bijzonder goede luchtzuiverende kamerplant is de bamboepalm of de goudpalm. Wil je liever wat kleinere planten? Een orchidee en een lepelplant zijn ook planten die giftige stoffen uit de lucht halen.

2. Planten verbeteren de akoestiek

Is het vaak lawaaierig in huis? Planten verbeteren de akoestiek. Ook op kantoor met grote kantoortuinen zijn planten de oplossing tegen geluidsoverlast. Gebruik planten als roomdivider, zowel thuis als op kantoor. Je hebt hiervoor planten nodig met grote bladeren. Wil je geen groene muur van planten, zet ze dan in een hoek of naast de muur. Zo absorberen ze meer geluid, dan in het midden van de kamer.

3. Betere concentratie met kamerplanten in huis

Het is soms moeilijk om je aandacht erbij te houden. Er zijn zoveel prikkels om je heen die voortdurend voor afleiding zorgen. Door de schonere lucht, waar planten voor zorgen, kan je je beter concentreren. Twee vliegen in één klap dus. Kijken naar een plant, een stukje natuur, heeft een herstellende werking en vermindert stress. Stress zorgt voor vermoeidheid en minder concentratievermogen. Een plant in je studeerkamer of de kamer van je kind zorgt ervoor dat je meer aandacht hebt voor je werk of het huiswerk. De rubberplant, klimop en vrouwentong zijn heel geschikte planten die je helpen je aandacht bij je werk te houden. De vrouwentong, of Sanseveria, heeft ook nog eens weinig licht nodig en is daarom ideaal voor een slaapkamer. De rubberplant en de klimop hebben wat meer licht nodig.

Luchtzuiverende kamerplanten
© Pixabay.com

4. Een beter humeur dankzij kamerplanten

Planten zorgen voor een groter geluksgevoel en een beter humeur. Ook kunnen ze zelfs helpen om depressies tegen te gaan. Geraniums en rozen zorgen, dankzij hun geur, voor rust en je voelt je er comfortabeler door. Ook de basilicumplant zorgt voor een oppepper als je het even niet meer ziet zitten. Het stofje linalool veroorzaakt deze oppepper. Verder worden we blij van lelietjes-van-dalen en rozemarijn. Ook de andere goede eigenschappen van planten zorgen voor een beter humeur. De gezonde lucht in huis maakt je meer ontspannen en daardoor voel je je gelukkiger. Ook slaap je beter met planten in huis.

Kamerplanten kopen doe je dus niet alleen om je woonkamer mee te stylen. Ze hebben nog veel meer goede eigenschappen. Wacht dus niet langer met het aanschaffen van kamerplanten.

Reacties op “4 redenen waarom iedereen een paar kamerplanten in huis zou moeten hebben”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *