Dit zijn de beste smartphones van het afgelopen jaar

Hoewel het toch vooral een kwestie van smaak blijft, is er toch weer een lijstje verschenen- of beter: meerdere lijstjes- met daarop de beste telefoons van het afgelopen jaar. We nemen een aantal van deze beste telefoons met je door, telefoons die we terugzagen op verschillende lijstjes en eigenlijk vrijwel steeds genoemd werden.

Dit zijn de beste smartphones van het afgelopen jaar
© Pexels.com

De iPhone 11 Pro Max mag zeker niet op de lijst met beste smartphones ontbreken
Hebben we het over de beste telefoons, dan moeten we de iPhone 11 Pro Max zeker noemen. Op zich verschilt deze smartphone niet heel veel met de voorganger, de X. Toch doet de iPhone 11 Pro Max alles net weer ietsje beter. De iPhone is dan volgens velen ook de beste telefoon van het afgelopen jaar. De verbeteringen zijn met name merkbaar op het gebied van de camera en zeker ook de batterij, die nu een behoorlijk langere levensduur heeft.

Google Pixel 4 is net te duur voor de koppositie
Een andere smartphone die we regelmatig terug zagen komen in lijstjes met de beste smartphone van 2019 is de Google Pixel 4. Deze smartphone is wellicht iets aan de dure kant, maar de telefoon mag er dan ook zijn. Vooral het gebruiksgemak is opvallend aan de Google Pixel 4. Ook een vaste gast in de lijstjes met beste smartphones is de OnePlus 7 Pro. Opvallend is het display dat zelfs over de zijkanten loopt en zeker ook de zeer verfijnde, matte afwering op het achterpaneel. Je kunt daarnaast de hardware van deze telefoon gerust robuust noemen. Daarnaast is de beeldverwerkingstechnologie van de OnePlus 7 Pro adembenemend.

Huawei biedt een hoofdcamera van liefst 40 megapixels én een groothoekcamera
De OnePlus 7 Pro is, volgens de criticasters, wat aan de zware en de grote kant. Dat leverde deze telefoon net geen podiumplaats op in de diverse lijstjes met beste smartphones van het afgelopen jaar. Uiteraard wordt ook de Huawei P30 Pro vaak genoemd als gevraagd wordt naar de beste smartphones van 2019. Vooral de mogelijkheden die de camera’s van deze smartphone te bieden hebben zijn verbluffend. Deze smartphone beschikt dan ook over een hoofdcamera van 40 megapixels en een groothoekcamera. Daarnaast is er ook nog ruimte gemaakt voor een telecamera met vijf keer een optische zoom en een zogenaamde vluchttijdsensor.

Smartphone
© Pexels.com

Onthoud het merk Oppo, dat met de Reno nu al een geweldige indruk maakt
Andere smartphones die vaak genoemd werd in de lijstjes waren de Motorola Razr, de Oppo Reno met 10 keer zoom en natuurlijk de Fold van Samsung, een nogal gehypete smartphone overigens die in de praktijk, geven ook de gebruikers toe, toch best wat tegenvalt. Vandaar dat deze smartphone ontbreekt op de lijst met de beste smartphones van het afgelopen jaar. De Oppo Reno is nog wel even extra aandacht waard. De naam Oppo doet nog niet bij iedereen het hart sneller kloppen, feit is echter dat het een indrukwekkende smartphone heeft weten te produceren. Opvallend is wel de zogenaamde pizzapunt selfiecamera. Opvallend is ook al de levensduur van de batterij, die gerust indrukwekkend genoemd mag worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *