Maak iets moois van die foto’s

Foto’s maken is een leuke hobby. Toch kunnen de plaatjes die je schiet hier en daar wel wat extra werk gebruiken. Het contrast iets verbeteren of de kleuren net wat sprekender maken bijvoorbeeld. Daarom is het ook interessant om te weten wat de beste softwarepakketten hiervoor zijn. Met de beste programma’s om een foto te bewerken, kan je zorgen dat alles wat je maakt helemaal aan je verwachtingen voldoet. De programma’s hebben namelijk talloze opties die veel verder dan alleen het aanpassen van het contrast en de kleuren gaan. Dit zijn de beste programma’s die nu op de markt zijn.

Maak iets moois van die foto's
© Pixabay.com

Werken met Photoshop

Photoshop is de klassieker onder de programma’s om foto’s mee te bewerken. Dat komt niet in de laatste plaats doordat het zo gemakkelijk te begrijpen is. Het is mogelijk om elke foto in elk formaat in te laden. Daar kan je dan werkelijk alles mee doen wat je wilt. Zo kan je de minst goed gelukte foto nog laten lijken alsof deze door een topfotograaf is gemaakt. Het fijne aan Photoshop is bovendien dat het regelmatig geüpdatet wordt. Daardoor kan je dus eigenlijk altijd gebruikmaken van de nieuwste mogelijkheden. Photoshop is bovendien zowel op laptops als vaste computers als tablets te gebruiken.

Gebruikmaken van Picasa

Picasa is het antwoord van Google op het voorgenoemde programma. Je kunt er dan ook nagenoeg hetzelfde mee. Van simpele zaken als bijsnijden tot en met het gebruikmaken van mogelijkheden voor gezichtsherkenning en alles wat je daarmee kunt tegenwoordig. Daardoor gaat het gebruik van Picasa ook veel verder dan alleen maar het opleuken van een foto door deze te bewerken. Het is ook goed te gebruiken voor het archiveren en rangschikken van de beelden. Het is bovendien ook nog eens zo dat dit programma heel gemakkelijk te krijgen is. In dat opzicht is het dus ook wel heel aantrekkelijk om het eens te gaan uitproberen.

Foto's bewerken
© Pixabay.com

Een gratis programma proberen

Wat wel belangrijk is om te beseffen, is dat de goede programma’s om foto’s mee te bewerken soms wel wat duur kunnen zijn. Dat maakt het wat minder gemakkelijk om ze te krijgen. Het is zeker ook goed om in gratis alternatieven te verdiepen. Een heel goed voorbeeld daarvan is Pixlr. Wat dit programma vooral zo aantrekkelijk maakt, is dat er niet gesnoeid is in de opties. Daardoor kan je dus zonder ervoor te hoeven betalen ook bijsnijden, contrast en kleuren bijwerken, retoucheren en al het andere wat je met de voorgenoemde programma’s ook al kunt. Dat maakt het direct al een goede optie om eens te proberen.

Voor het snelle bewerken

Het is soms ook zo dat er helemaal niet zoveel ingewikkelde mogelijkheden gevraagd worden. Het gaat je er dan vooral om dat je de foto snel in het juiste formaat en in de juiste verhoudingen kunt krijgen. Dan zijn de dure en grote programma’s dus ook helemaal niet nodig. In dat geval kan het aan te raden zijn om met software van GIMP te werken. Het is allemaal niet zo uitgebreid als de voorgenoemde programma’s, maar de nodige mogelijkheden zijn wel allemaal aanwezig. Dit maakt het dus net zo gemakkelijk om snel te zorgen dat de foto’s er strak en netjes uit gaan zien. Dit is waar het ook om gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *