Deze weg legt jouw pakketje af!

Tring tring, daar gaat de bel van de voordeur weer. Je hebt een pakketje besteld bij een bedrijf en hebt de hele dag zitten te wachten totdat de postbezorger het pakketje kwam afleveren. Elke keer dat de postbezorger weer voor de deur staat met een pakketje in de handen, ben je benieuwd welke weg jouw pakketje heeft afgelegd. Want hoe komt die in zo’n korte tijd van het bedrijf naar jou? Dat leggen wij je uit!

© Pexels.com

Bestelproces

Voordat er wordt aangebeld door een pakketbezorger met een pakketje in zijn hand, moet je natuurlijk eerst wat bestellen. Het proces van het afleveren van een pakketje bij jou thuis begint dus bij het moment van de aankoop. Zodra je online of in de winkel een product heb gekocht en de betaling is voltooid, wordt het pakketje verpakt en verzonden naar het afleveradres dat je hebt opgegeven.

Orderpicken

Wanneer je een bestelling hebt geplaatst, krijgt het bedrijf waar je de bestelling hebt gedaan een bevestiging. Daar wordt jouw bestelling dan bij elkaar gezocht en uiteindelijk in een doos gedaan. Jouw pakketje wordt dan op een pallet gezet met allemaal andere pakketjes om opgehaald te worden door een pakketbezorger dienst zoals bijvoorbeeld ETB-solutions.

Vanaf waar moet het pakketje komen?

Zodra het pakketje is verzonden wordt het dus toegewezen aan een vervoerder. Jouw pakketje gaat door verschillende fases tijdens het bezorgproces. Het ligt er vaak aan waar je jouw pakketje hebt besteld. Soms moeten pakketjes van heel ver komen. Het ene pakketje legt dus een andere afstand af dan het andere pakketje. Daarom kunnen sommige pakketjes nog dezelfde dag worden bezorgd en duurt het bij andere pakketjes een week voordat ze geleverd zijn.

Distributiecentrum

Als je pakketje uiteindelijk de hele weg heeft afgelegd, komt het terecht bij een lokale distributiecentrum. Als het pakketje eenmaal hier is aangekomen, kun je er zeker van zijn dat je het de dag erna in huis hebt. Je pakketje wordt in het distributiecentrum toegewezen aan een bezorger. Deze bezorger laad al zijn pakketjes in, waaronder de joune en gaat dan beginnen aan zijn rit.

© Pexels.com

De bezorger

De bezorger is uiteindelijk de laatste persoon die het pakketje nog aanraakt, voordat jij dat doet. Hij levert het pakketje af op het afleveradres dat jij hebt opgegeven. Dit kan bijvoorbeeld bij jou thuis zijn, maar je kunt het ook op een afleverpunt laten bezorgen. Als je dan thuis bent op het moment dat er wordt aangebeld, kun je eindelijk je pakketje in ontvangst nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *