3 Tips om het exacte brandstofverbruik van je auto te weten te komen

Zoals je ongetwijfeld wel weet, zijn er veel auto’s die liegen over hun verbruik. Met auto’s wordt zeer veel gesjoemeld en daarom moet je als onschuldige consument altijd heel bedachtzaam zijn. Je kent vast het beeld wel van die gehaaide autoverkoper die gouden bergen gaat beloven, maar waar in de realiteit weinig van overblijft. Dit is natuurlijk een stereotype beeld, maar natuurlijk zit er wel een kern van waarheid in. In het nieuws is namelijk al vaak bericht over het sjoemelen van autofabrikanten en dergelijke. Het is ook een feit dat hetgeen wordt verteld over het gebruik van de auto niet altijd overeenkomt met het dergelijke verbruik. Maar hoe zorg je ervoor dat je dit van te voren al weet, in plaats van dat je er achteraf pas achter kunt komen? Lees hieronder enkele tips, zodat je je daar goed op kunt voorbereiden.

3 Tips om het exacte brandstofverbruik van je auto te weten te komen
© Pixabay.com

Tip 1: doe research naar de verschillende merken

Op internet is veel informatie te vinden over auto’s en hun verbruik. Doe je een tijdje research, dan kom je er al snel achter dat er bepaalde merken zijn waarbij er meer over wordt gelogen dan bij andere automerken. Ga van te voren dus na welke merken enigszins omstreden zijn. Zet dit op een papiertje en neem dit mee naar een autohandelaar. Je kunt dan aangeven dat je een auto zoekt, maar liever niet van de volgende merken. Als een automerk liegt over één specifieke auto, is de kans groot dat dit ook voor andere auto’s van dit merk geldt. Dit is dus een goede methode om erachter te komen of de auto liegt over zijn verbruik.

Tip 2: Specifieke auto op het oog? Lees erover op het internet.

Heb je al een specifieke auto op het oog. De kans is dan groot dat je helemaal verliefd bent op het uiterlijke plaatje van de auto. Toch is het verstandig om niet impulsief een aankoop te doen. Een auto kiezen is meer dan een gevoelsmatige kwestie. Anders zit je achteraf met de gebakken peren en daar heb je ongetwijfeld geen zin in. Doe eerst onderzoek naar de specifieke auto. Dit is niet alleen handig om erachter te komen of deze auto liegt over zijn verbruik, maar misschien zijn er ook nog wel andere bijzonderheden die je wil weten. Van te voren onderzoek doen is altijd aan te raden. Het is ook nog eens gratis, dankzij het huidige internettijdperk.

Brandstofverbruik
© Pixabay.com

Tip 3: navraag doen bij de dealer

Probeer altijd je auto’s bij betrouwbare dealers te kopen. Een betrouwbare dealer is open, transparant en eerlijk. Hij of zij zal dan ook snel aangeven of er iets mis is met de auto. En daarnaast geeft hij of zij dan ook aan of de auto misschien meer verbruikt dan wordt aangegeven. Probeer dus altijd een integere dealer te vinden. Hoe vind je deze? Allereerst kun je dit proberen door een beroep te doen op je eigen connecties. Misschien ken je wel mensen die mensen kennen die goede dealers kennen. Maar zit je niet echt in die autowereld? In dat geval kun je op internet ook gewoon betrouwbare recensies lezen, dan weet je zeker of je met een betrouwbare dealer te maken hebt, ja of nee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *