Zo raak je van je oude diesel af

De dieselauto wordt steeds minder aantrekkelijk om te bezitten. De auto wordt als de meest vervuilende van alle modellen gezien. In de huidige tijd van duurzaamheid zou deze daarom minder goed passen. Daardoor wordt het bijvoorbeeld steeds lastiger om ermee stadscentra in te rijden. Bovendien zijn er nog meer beperkende maatregelen op komst. Er zijn dan ook veel autobezitters die graag van hun oude diesel af willen. Welke opties heb je om dit voor elkaar te krijgen? De volgende mogelijkheden zijn de moeite waard om te verkennen.

Zo raak je van je oude diesel af
© Pexels.com

Het verkopen van de auto

Hoewel de oude diesel op sommige vlakken een stuk minder aantrekkelijk wordt gemaakt, is er nog altijd een markt voor. Er zijn voldoende rijders die graag in dit type auto willen rijden. Een goede optie is dus nog altijd gewoon het verkopen van de auto. De methode die daar tegenwoordig het meest geschikt voor lijkt, is het gebruikmaken van specifieke verkoopsites. Daar zijn vaak ook de echte liefhebbers van bepaalde modellen te vinden. Die hebben vaak net wat meer over voor de auto. Zo is er dus toch nog een goed bedrag aan over te houden. Bovendien is online verkopen een stuk gemakkelijker en sneller dan verkopen via een handelaar. Het is wel goed om de markt eerst te leren kennen. De grotere auto’s zijn bijvoorbeeld iets populairder dan boodschappenauto’s op diesel.

Gebruikmaken van opkoopregelingen

Meer en meer komt het voor dat opkoopregelingen voor diesels in het leven worden geroepen. Dit betekent dat bijvoorbeeld de plaatselijke overheid de auto’s opkoopt voor goede prijzen. De methode is komen overwaaien uit het buitenland waar het in sommige landen heel populair is. Vooral in de Verenigde Staten en Duitsland komt dit vaak voor. Het is dan ook wel afhankelijk van de plek waar je woont of die mogelijkheid bestaat. Ook kunnen de regelingen per gemeente wel enigszins verschillen. Het is vaker zo dat particuliere opkopers vrijwel overal in het land actief zijn. Dit is dan dus een betere optie om voor te gaan.

Oude diesel
© Pixabay.com

De auto inruilen voor een andere

Wie niet te maken wil hebben met handelaren of particulieren inkopers, kan ook gewoon naar de dealer stappen met een diesel. Het is dan nog altijd gewoon mogelijk om de auto in te ruilen. De prijzen kunnen wel wat verschillen. Zo zijn er bepaalde modellen waarvan de inruilprijs wel wat onder druk is komen te staan. Aan de andere kant zijn er juist ook een aantal dealers van bepaalde merken die met opvallend hoge inruilpremies komen. Zo kan je net wat meer krijgen wanneer je de auto dan inruilt voor een specifiek nieuw model van hetzelfde merk. Die korting kan een groot verschil maken in de keuze.

Letten op de ontwikkelingen

Waar het gaat om de oude diesel zal een aantal ontwikkelingen in de komende jaren gaan plaatsvinden. Wanneer de overheden bijvoorbeeld besluiten dat auto’s met een dieselmotor volledig moeten verdwijnen. Het is dan niet ondenkbaar dat daar nieuwe regelingen voor worden getroffen. Zo ontstaan er dus nieuwe mogelijkheden om ervan af te raken. Dit kan het dus interessant maken om nog even te wachten. Wanneer echter een goede deal te sluiten is via één van de voorgenoemde methoden, is daar ook veel voor te zeggen. Het is wel altijd aan te raden om de ontwikkelingen goed te blijven volgen de komende tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *