Do It Yourself, nuttige spullen die je zelf eenvoudig kan maken

Spullen in de winkel kopen is natuurlijk erg makkelijk, maar het kan een stuk leuker zijn om spullen zelf te ontwerpen en in elkaar te zetten. Als je bepaalde spullen zelf in elkaar zet, kan je creatief zijn en originele spullen maken. Naast dat het leuk is om spullen zelf te maken kan het ook nog eens een stuk goedkoper zijn. In dit artikel vind je een paar nuttige spullen die je zelf in elkaar kan zetten.

Do It Yourself, nuttige spullen die je zelf eenvoudig kan maken
© Pixabay.com

1. Bath Bombs
Een bad bom kan je natuurlijk in de winkel kopen, maar met maar een paar ingrediënten ontwikkel jij je eigen bad bommen. Een bad bom is een bal die je kunt gebruiken in bad, deze gaat schuimen en erg komen geuren en kleuren vrij. Het kan zorgen voor een heerlijk relaxmomentje om in bad te gaan en een bad bom te gebruiken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en de belangrijkste ingrediënten zijn: bakpoeder, citroenzuur, maïzena, zout, essentiële olie en kleurstof. Binnen no-time heb jij je eigen bad bom ontwikkel den kan je lekker relaxen in bad.

2. Sleutelhangers
Met een sleutelhanger zal je sleutelbos een stuk leuker worden en daarnaast ook beter herkenbaar. Je maakt gemakkelijk zelf een sleutelhanger, je hebt alleen een materiaal nodig en een ringetje. Denk hierbij aan leer, touw, beton, hout of klei. Vorm het materiaal zoals jij dat wilt en plaats het om het ringetje heen en klaar is kees.

3. Telefoonhoesje
Een origineel telefoonhoesje kan je makkelijk zelf ontwerpen. Bestel als eerst een simpel telefoonhoesje in de kleur zwart, wit of doorzichtig. Bedenk nu een ontwerp en kies voor kraaltjes, stickers of glitters. Plak je kraaltjes, stickers of glitters op je telefoonhoesje en laat deze goed drogen. Maak verschillende ontwerpen en gebruik elke dag een ander telefoonhoesje.

4. Een prikbord
Een prikboord kan je heel makkelijk zelf maken, het enige wat je nodig hebt is een stuk karton, stof en punaises. Wikkel de stof om het karton heen en maak de stof vast, zo simpel is het. Gebruik nu de punaises om op te hangen wat je maar zou willen.

Zelf maken
© Pixabay.com

5. Kleding
Ben je een beetje handig met een naaimachine? Dan kan je ook makkelijk zelf kleding maken, je loopt er dan nooit hetzelfde bij als iemand anders en hebt een unieke kledingstijl. Er zijn genoeg tijdschriften met daarin patronen en uitleg van hoe je zelf een jurkje, shirtje of rokje kan maken.

6. Geurkaarsen
In de winkel kan je oneindig veel soorten kaarsen kopen, maar je maakt deze ook heel makkelijk zelf. Gebruik oude potjes die je nog over hebt om de kaars in te doen. Je kunt gewoon een oude geurloze kaars gebruiken en deze verwarmen. Als de kaast gesmolten is voeg je hier etherische olie aan toe en eventueel wat kleurstof. Giet nu het kaarsvet in een potje en plaats een lont in het bakje, wacht nu tot de kaart helemaal afgekoeld is. Nu kan je de kaars aansteken en genieten van de lekkere geur. Je kan elke geur die je maak lekker vindt gebruiken en helemaal zelf de geur samenstellen door bijvoorbeeld twee geuren te combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *