Tips voor een loungeset in een kleine tuin

Een tuinset bestaat meestal uit een tafel en stoelen. Voor een klein balkon dien je meubels te kiezen die niet te veel ruimte innemen en eventueel in te klappen zijn wanneer ze niet gebruikt worden. Een bistro-set is erg geschikt voor een klein balkon maar er zijn ook kleine loungesets voor een balkon.

Tips voor een loungeset in een kleine tuin
© Pixabay.com

Compact
Een loungeset voor een klein balkon is compact maar dit hoeft niet ten koste te gaan van comfort. Een loungeset betekent immers passief en recreatief zitten. Kies bij een klein balkon voor twee loungefauteuils in plaats van een ruime grote loungebank. Een balkon wat volgezet wordt met meubels oogt een stuk kleiner. Ook de kleur is bepalend voor de ruimtebeleving. Rustige kleuren stralen rust uit.

Stijl
Een stijl wordt bepaald door wat je mooi vindt. Het beste is om een afspiegeling te kiezen van de woninginrichting van de woning. Grenst het balkon aan de living dan is eenzelfde stijl en sfeer voor de hand liggend. Buiten meubilair is in elke stijl verkrijgbaar. De landelijke stijl is knus en gezellig met houten meubels en sierlijke accessoires. Een bohemian uitstraling is neutraal en sfeervol. Deze stijl kent natuurlijke materialen als rotan of wicker en neutrale natuurlijke tinten. Een industriele uitstraling betekent grote en robuuste meubels. Hierdoor zijn ze minder geschikt voor kleine balkons.

Tips voor een loungeset in een kleine tui
© Pixabay.com

Sets
Een loungeset van wicker is niet te volumineus en biedt comfortabele zitmogelijkheden. De meeste loungesets zijn uitgevoerd in een opstelling met een hoekbank en een kleine lage tafel. Voor een kleine loungeset zijn er voornamelijk sets verkrijgbaar bestaande uit een rechte bank met loungetafel of een kleine tafel met daarbij een aantal loungestoelen. Met een kleine loungeset kun je ook op een beperkte oppervlakte een zeer ontspannende zithoek creëren.

Kies voor de ambiance die bij jou past. Balkondecoratie en accessoires zorgen voor sfeer en maken het balkon écht af. Denk hierbij aan kussentjes, plaids, maar ook mooie tafelaccessoires.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *