Belangrijkste voordelen van het gebruik van een dedicated server

Als het op hosting aankomt, zul je verschillende hosting plannen en opties tegenkomen, zoals virtual private servers (VPS), cloud servers en dedicated server hosting – elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dedicated server hosting is een krachtige en populaire vorm van hosting. In dit artikel geven we u enkele voorbeelden van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een dedicated server om uw infrastructuur te hosten.

© Pixabay.com

4 Belangrijkste voordelen van het gebruik van een dedicated server

Betrouwbaarheid en prestaties

In tegenstelling tot shared hosting, omvat dedicated server hosting het gebruik van de bronnen van een server door slechts één persoon of een enkel bedrijf. Dit betekent dat gebruikers van een dedicated server geen van zijn bronnen hoeven te delen met andere gebruikers die uw verwerkingskracht kunnen verminderen of beperken – zodat u kunt genieten van het beste van twee werelden als het gaat om hosting, aangezien de prestaties en betrouwbaarheid zijn niet beïnvloed door anderen.

Veiligheid

Een belangrijk voordeel van een dedicated server hosting oplossing is beveiliging. Aangezien de bron niet wordt gedeeld met andere gebruikers en alleen voor uw exclusieve gebruik is, ligt de beveiliging van uw server volledig in uw handen. Door te controleren wat er gebeurt met het besturingssysteem van uw server en de toepassingen ervan, zit u aan het stuur. U hoeft zich geen zorgen te maken over andere gebruikers en hun mogelijk verouderde applicaties of slechte code.

Statisch IP-adres

Bedrijven die kiezen voor een dedicated server krijgen een statisch IP-adres. Door een openbaar statisch IP-adres op te geven, hoeft u uw gegevens niet telkens bij te werken wanneer een lease afloopt of wanneer IP-adressen worden gerouleerd. U hoeft zich ook geen zorgen meer te maken over de activiteit van andere mensen op het netwerk, aangezien u de gezondheid/reputatie van uw statische IP-adres(sen) beheert en controleert, wat erg belangrijk kan zijn voor bijvoorbeeld mailservers.

© Pixabay.com

Flexibiliteit en maatwerk

Naarmate uw bedrijf groeit, kan een dedicated server kopen aan uw groeiende zakelijke behoeften voldoen. Een goedkope domeinnaam met een sterke server op de achtergrond kan zorgen voor een explosieve groei in gratis verkeer als alle SEO goed is ingesteld. In vergelijking met andere hosting opties bieden dedicated servers u ultieme flexibiliteit en veerkracht. Dedicated server hosting stelt bedrijven in staat om resources te beheren zonder enige beperking en kan eenvoudig worden geüpgraded of teruggeschaald binnen de limieten van uw contract. Bij Netrouting kunnen onze dedicated servers bijvoorbeeld worden aangepast en precies worden afgestemd op uw specifieke behoeften. Uw omgeving kan volledig op afstand worden beheerd met beheerderstoegang en hulp van ons toonaangevende controlepaneel. Netrouting biedt dedicated servers aan in Amsterdam, Frankfurt, Stockholm, Boekarest, New York, Chicago, Miami en Hong Kong.

Het bepalen van de beste vereisten voor uw hosting behoeften kan een uitdaging zijn. Of u nu op zoek bent naar dedicated server hosting of misschien naar de cloud gaat, het vaststellen van de vereisten voor uw bedrijf kan u tijd en geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *