Boeketten zeggen meer dan woorden

Heel veel mensen geven elkaar bloemen. Dit doen ze met verschillende gelegenheden. Denk hierbij bijvoorbeeld bloemen bezorgen Moederdag of iemand feliciteren met zijn of haar verjaardag. Er zijn vele gelegenheden te bedenken waarom mensen elkaar bloemen geven. Er zijn maar weinig mensen die het niet leuk vinden om een leuke bos bloemen te krijgen of aan een ander weg te geven. Maar waar komt het nou precies vandaan dat we elkaar vandaag de dag nog bloemen geven als geschenk of dat we het zo leuk vinden om bloemen te krijgen? En een boeket bezorgen, is dat wel zo leuk?

Boeketten zeggen meer dan woorden
© Pluknbloom.nl

De geschiedenis van een boeket bloemen

Dat we elkaar vandaag de dag nog bloemen geven, is iets wat stamt uit de verre geschiedenis van ons land. De mensen gaven ze toen niet direct als cadeau weg zoals we dat nu gewend zijn. Vroeger dienden de bloemen als bron van voedsel. Ook hadden ze vroeger geen parfumflesjes zoals we die nu hebben. Bloemen dienden dan als parfum. Daarnaast waren bloemen ook belangrijke geneesmiddelen. Heel veel bloemen hebben namelijk genezende krachten. Er waren zelfs mensen die speciaal geleerd hadden in de eigenschappen van de bloemen zodat ze precies wisten welke bloemen ze moesten geven om bepaalde ziektes te genezen. Als we teruggaan in de geschiedenis, dan komen we bloemen zelfs in het oude Egypte tegen. Ook de Vikingen in Engeland hechten een waarde aan bijvoorbeeld een roos. Ook als je kijkt naar de oude riddertijd in de middeleeuwen dat zie je heel veel bloemsoorten terugkomen in emblemen die in dat tijdperk werden gebruikt.

Welke bloemen geven we nu weg?

Nu zijn er tal van boeketten te vinden bij de bloemist en bij de webwinkels die je kunt weggeven aan een ander. Het leukste aan bloemen is dat deze kunnen worden weggegeven aan zowel mannen als vrouwen. Bloemen bezorgen op moederdag is een klassieker, maar daarnaast zijn er ook boeketten te bezorgen voor bijvoorbeeld Valentijn, maar ook om iemand een steuntje in de rug te bieden bij treurige gebeurtenissen. Een belangrijke reden waarom we bloemen weg geven is omdat bloemen eigenlijk een boodschap beter kunnen overbrengen. Vaak meer dan woorden dat kunnen. Een boeket bloemen spreekt namelijk voor zichzelf. Je kunt een boeket natuurlijk altijd wel uitbreiden met een leuk kaartje erbij waarop je je eigen tekst kunt schrijven om je boodschap over te brengen. Maar vaak is het niet eens nodig om woorden te gebruiken.

Boeketten
© Pluknbloom.nl

Verschillende boeketten met verschillende bloemen

Om je boodschap met een boeket goed over te brengen Is het belangrijk dat je voor het juiste boeket kiest. Als je bijvoorbeeld een valentijn boeket zoekt, dan zul je zien dat er veelal gebruikt wordt gemaakt van rozen in verschillende kleuren. Deze rozen staan als symbool voor de liefde. Als je een compleet pakket wilt maken, dan kies je voor een prachtige roos met daarbij een leuk cadeautje. Het aanbod in verschillende boeketten is zeer groot. Met prachtige lelies tulpen en rozen. Je hebt zoveel keuze dat het altijd belangrijk is om te kijken naar de bloemen en de gelegenheid waarvoor je ze geeft en wat de voorkeur is voor bloemen van de persoon aan wie je het boeket geeft. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om je boeketten te kopen bij een bloemist, maar het is wel zo makkelijk om het online te bestellen. Dit komt omdat je dan precies kunt zien welke bloemen te verkrijgen zijn en omdat je hier makkelijk kunt filteren op de gelegenheid waarvoor je de bloemen nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *