Breng zelf je tuin tot bloei

De meeste Nederlanders wonen in een huis met een tuin. De planten en bloemen hebben steeds onderhoud van de eigenaar nodig. Je hoeft niet van tuinieren te houden om toch iets moois van de garden te maken. De buurman komt tot rust als hij tuiniert, terwijl de buurvrouw het al voldoende vindt als ze de takken van de struik bijknipt. In een tuincentrum in de buurt komt iedereen artikelen tegen voor een opknapbeurt. Het doet er weinig toe of je zoekt naar een nieuwe gieter of andere planten koopt. Klanten kom aan hun trekken als ze achter hun winkelwagentje door het brede pand van het tuincentrum wandelen. Soms maken ze zelfs een uitje van hun bezoek.

Breng zelf je tuin tot bloei
© Pixabay.com

Handen uit de mouwen steken
Met het goede tuingereedschap gaat het werk in de tuin je een stuk beter af. Door een maaier of een heggenschaar van hoge kwaliteit ligt al het groen er snel piekfijn bij. Huisgenoten of bezoekers zullen het meteen opmerken als je aan de slag bent geweest met de instrumenten. Het resultaat mag er zijn nadat je moeite doet voor de beste verzorging van alle gewassen in de aarde. Tuinieren gaat soepeler dan je verwacht als je maar weet welke artikelen uit het online tuincentrum van pas komen. Trek je handschoenen maar aan en hou het stoffer en blik alvast klaar voor na afloop.

Sierlijke plantenpotten plaatsen
De aankleding van de tuin met bloempotten bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het geheel. De schoonheid van de planten valt meer op als je ze in sierlijke bloempotten zet. Als je op zoek bent dan kijk je in de eerste plaats of het formaat past bij je bloemen. Pas later vergelijk je de ontwerpen van dezelfde afmeting met elkaar om een keuze te maken. Tuincentra verkopen heel verschillende bloempotten: van kleine formaten met mini plantjes erin tot exemplaren van een gigantische omvang.

Breng zelf je tuin tot bloe
© Pixabay.com

Een vrolijke beestenboel buiten
Voor veel huishoudens spelen dieren een belangrijke rol in de tuin. Wie kijkt er niet graag naar een vlinder die voorbij vliegt of een bij die op een plant belandt? Vooral tijdens de lente en de zomer laat je de beestjes graag door je tuin vliegen. Een tuincentrum in de buurt houdt ook rekening met de dierenliefde van de klanten. Plaats bijvoorbeeld een insectenhotel tegen de muur en zie wat er uiteindelijk op af komt. Langs deze weg doe je meteen een goede daad voor het behoud van de natuur. Het getjirp van vogels kan je ‘s ochtends vroeg al een gezellig gevoel bezorgen. Met een vogelhuisje in de tuin geef je ze altijd een diervriendelijk welkom.

Een eigen sfeer samenstellen
Het thuisgevoel van binnen neem je mee naar de tuin door de garden naar jouw smaak in te richten. In een online tuincentrum zie je ook producten voor verzorging, zoals tuinmest of een muggenspray. Speciaal voor de eigenaren van een vijver vind je een vijverbak of een waterornament in het assortiment. De tuin voelt pas persoonlijk als je de inspiratie de vrije loop laat gaan. Misschien maakt het neerzetten van bloemen op een houten tafel of het verplaatsen van loungebank al veel uit. Je hoort op deze plek tot rust te komen, naar de plantjes te kijken, een boek te lezen of lekker te barbecueën. Door te proberen leer je vanzelf welke stijl jou het meest aanspreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *