De kracht van badkamermeubels

Ben je van plan om je badkamer binnenkort te renoveren? Overweeg dan eerst om met een aantal subtiele aanpassingen jouw badkamer een nieuwe stijl te geven. Badkamermeubels en andere accessoires kunnen al een groot verschil maken. In dit artikel delen we daarom handige en praktische tips. Lees snel verder!

De kracht van badkamermeubels
© Megadumptiel.nl

Creëer extra ruimte

Vind je het belangrijk om meer ruimte te creëren in je badkamer, dan kan een zwevend badkamermeubel iets voor jou zijn. Doordat de vloer vrij blijft, waardoor je ook makkelijker de vloer kunt schoonmaken, lijkt je badkamer ook veel ruimer. Daarnaast kun je kiezen uit badkamermeubels met opzetwastafel of zonder wastafelbladen- of kommen. Als je precies weet wat je wilt, dan kan een opzetwastafel een goede keuze zijn. Ze zijn namelijk in ontzettend veel soorten, vormen en maten te verkrijgen. Een eigen wastafelmeubel samenstellen wordt dan wel heel verleidelijk!

Een opgeruimde badkamer

Door een opbergkast in de badkamer te plaatsen, oogt de ruimte ook lekker opgeruimd. Make-up tasjes, zeepbakjes, shampoo, potjes en andere flesjes laten een badkamer al snel rommelig ogen. Een opgeruimde badkamer betekent dus dat deze spullen uit het zicht moeten blijven. Ga eerst na welke spullen je écht nodig hebt en gooi de spullen weg die je nauwelijks of niet gebruikt. De spullen die overblijven kun je in de badkamerkast kwijt. Handdoeken daarentegen kun je weer wel in het zicht opbergen, bijvoorbeeld met een mooie handdoekhouder.

De kracht van badkamermeubel
© Megadumptiel.nl

Verschillende stijlen

Ook in badkamerlandschap zijn er een aantal mooie trends gaande. De marmertrend is nog steeds hot en happening, maar ook de Scandinavische stijl en industriële stijl zie je nog veel terugkomen. Een badkamermeubel met zwart frame of een zwart douchepaneel worden steeds populairder. Een andere opkomende trend is Wabi Sabi. Deze Japanse eeuwenoude kunstvorm zagen we al veel in interieurs terugkomen, maar we zien ook steeds vaker badkamers in deze tijdloze stijl. Voor degenen waar een zwarte badkamer iets too much is, kan de Wabi Sabi kunst het juist een beetje in balans trekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ruwe natuursteen wastafel met onbewerkt houten onderstel of opbergkast?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *