Een leuk dagje uit: museumbezoek met kinderen

Een museumbezoek hoeft absoluut niet saai te zijn. Kinderen vinden het vaak heel interessant. Vaak is er vanalles te doen in een museum en is het, door gebruik van moderne middelen, een heel interactief bezoek. Jullie keus kan je laten aansluiten bij de interesses van je kind.

Een leuk dagje uit museumbezoek met kinderen
© Pixabay.com

Nijntje Museum in Utrecht

Voor de kleintjes is dit een leuke ervaring en misschien roept het bij jezelf wel mooie herinneringen op. Stap met je peuter of kleuter in de echte wereld van Nijntje en haar vriendjes. Bezoek het huis van Nijntje, de dokter en de dierentuin. Als jullie thuis de boekjes van Nijntje lezen, zal je veel herkennen. In het weekend kan je hier ook terecht voor creatieve workshops. Leuk voor een regenachtige middag!

De Museumfabriek in Enschede

Natuur, cultuur, wetenschap en techniek hebben allemaal invloed op elkaar. Je maakt hier kennis met de ‘samenhang der dingen’. Je kijkt niet alleen rond, maar gaat zelf aan de slag met bijvoorbeeld een 3D-printer. Op het dak van het gebouw is een sterrenwacht. Er staat je een heel afwisselend bezoek te wachten met spannende verhalen over Twentse sagen en legenden, je ziet hoe jouw botten overeenkomen met die van een mammoet en leert hoe robots ontwikkeld worden. Voor kinderen met een brede interesse.

Nationaal Bus Museum in Hoogezand

In het weekend en op woensdagmiddag kan je hier terecht. Het is prima bereikbaar met de bus of de trein vanuit Groningen. Kinderen die dol zijn op bussen kunnen hier hun hart ophalen. Er staan allerlei opgeknapte bussen. Ook vind je hier kniptangen, petten en uniformen en leer je vanalles over de geschiedenis van het busvervoer.

Maritiem Museum Rotterdam Nederland
© Wikipedia.org

Maritiem Museum in Rotterdam

Waan jezelf op een boorplatform, compleet met helm en veiligheidsvest. Droom weg bij de prachtige schilderijen en wereldkaarten uit de rijke scheepvaartgeschiedenis van Nederland of stap op een cruiseschip. Ook voor oudere kinderen is dit museum een leuke ervaring. Vanaf 14 jaar kunnen zij zelf beleven hoe de drugshandel in de haven van Rotterdam werkt. Laat je je omkopen? Ga je voor meer controle in de haven? In de Museumhaven zijn verschillende schepen te bezoeken.

Oorlogsmuseum Overloon in Overloon

In dit grootste Nederlandse museum over de Tweede Wereldoorlog vind je meer dan 150 militaire voertuigen, vliegtuigen en vuurwapens. Daarnaast is er een interactieve tentoonstelling over Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Door het museum heen volg je het oorlogsverhaal verteld vanuit verschillende mensen: een Joods meisje, een NSB-er en iemand uit het verzet, maar ook koningin Wilhelmina komt aan het woord.

Onze lieve Heer op Solder in Amsterdam

Dit verborgen pareltje in Amsterdam mag niet vergeten worden. In dit grachtenpand vind je een katholieke zolderkerk. Ook in de rest van het pand is er vanalles te zien. In de 17e eeuwse keuken verwacht je elk moment de keukenmeid en in de ‘Sael’ heb je inderdaad het idee dat je op bezoek mag komen bij de koopman Jan Hartman. Het pand zelf is een UNESCO-monument.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *