Hoe uw e-commerce bedrijf klimaat bewuster te maken

In het digitale tijdperk is het gemakkelijker dan ooit om een e-commerce bedrijf op te zetten. Het is echter ook belangrijk om te onthouden dat het runnen van een bedrijf niet vrij is van gevolgen voor het milieu. U kunt uw webwinkel klimaat bewuster maken door kleine stappen te zetten in de richting van duurzaamheid. Laten we eens kijken hoe u uw webshop milieuvriendelijker kunt maken en toch winst kunt maken.

© Pexels.com

Verpakkingsafval verminderen

Als je iets online bestelt, wat ontvang je dan meestal? Als uw antwoord ‘een grote doos vol verpakkingsmateriaal’ is, dan bent u niet de enige! Veel e-commerce bedrijven vertrouwen op overtollig verpakkingsmateriaal – noppenfolie, piepschuim en plastic zakken – om ervoor te zorgen dat hun producten de klanten heelhuids bereiken. Maar al deze verpakkingen zorgen voor veel onnodig afval.

Verspilling tegen gaan

Een manier om deze verspilling te verminderen is door waar mogelijk brievenbuspakjes te gebruiken in plaats van dozen. Brievenbuspakjes zijn kleine kartonnen doosjes die speciaal zijn ontworpen om door de brievenbus van de klant te passen, zodat deze niet thuis hoeft te zijn wanneer de levering aankomt. Dit betekent minder lang wachten op leveringen en geen noodzaak voor omvangrijk verpakkingsmateriaal! En als uw product minder dan 2 kg weegt en minder dan 25 cm x 35 cm x 16 cm groot is, bezorgt Royal Mail het als standaard post zonder extra kosten voor de klant of uzelf. Het is een win-win situatie!

© Pexels.com

Hergebruik en recycling aanmoedigen

Naast het verminderen van verpakkingsafval door verzend zakken te gebruiken, is een andere manier om uw webwinkel duurzamer te maken het stimuleren van hergebruik en recycling binnen uw bedrijf. Heeft u bijvoorbeeld overwogen om hervulbare artikelen of retourverpakkingen toe te voegen aan uw assortiment? Door producten aan te bieden die meerdere keren kunnen worden hergebruikt of kunnen worden geretourneerd als ze leeg zijn (met een beloning zoals kortingen), kunt u een stimulans creëren voor klanten om milieubewuster te kopen. 

Dit geldt ook intern; investeer in herbruikbare kantoorartikelen zoals koffiemokken in plaats van wegwerpbekers en pennen in plaats van potloden. Door artikelen voor eenmalig gebruik te vervangen door artikelen die steeds opnieuw kunnen worden gebruikt, kunt u de hoeveelheid afval die bij de dagelijkse werkzaamheden in uw bedrijf wordt geproduceerd aanzienlijk verminderen – en uw bedrijf dus milieuvriendelijker maken! 

Ondernemer zijn betekent niet dat u duurzaamheid moet opofferen voor succes. Met slechts een paar veranderingen hier en daar kunt u ervoor zorgen dat uw webwinkel een positieve bijdrage levert aan het verminderen van onze milieu-impact op de wereld om ons heen – dat is het nastreven waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *