De 3 beste strijkijzers van 2021

Een lekkere schone was is natuurlijk heerlijk, maar wil je je wasgoed echt goed in vorm krijgen, dan kun je niet zonder een goed strijkijzer. Het aanbod strijkijzers is tegenwoordig echter zo groot, dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Een strijkijzer kopen met de beste prijs-kwaliteitverhouding kan daardoor lastig zijn. Gebruik onze top drie met beste strijkijzers van dit moment en het kopen van een goede én betaalbare strijkijzer is een fluitje van een cent.

De 3 beste strijkijzer
© Pixabay.com

1. Philips PerfectCare Elite GC9650/80 – als je een professioneel strijkresultaat wilt

Wil je niet te veel betalen voor een betrouwbaar strijkijzer dat een professioneel resultaat geeft, dan is de Philips PerfectCare Elite GC9650/80 een aanrader. Dit strijkijzer valt om meerdere redenen positief op. In de eerste plaats door het uitstekende strijkresultaat. De kerntaak van strijkijzers is dat ze de was goed, veilig en strak strijken, en dat is precies wat deze Philips Perfect Care, de naam zegt het al, doet. De Philips heeft als tweede pluspunt een uitstekende stoomstoot (liefst 500 gram per minuut) en strijkt daarmee de meest hardnekkige kreukels glad. Het strijkijzer heeft verder ook een krachtige ingebouwde kalkverwijderaar, die zorgt dat het apparaat beter bruikbaar is en langer meegaat. Praktisch is ten slotte het afneembare waterreservoir is afneembaar, waardoor je de Philips PerfectCare eenvoudig kunt bijvullen onder de kraan. Voor de aantrekkelijke prijs van ongeveer 268 euro kun he deze Philips beter niet laten staan!

2. Calor Express Easy Plus GV7556C0

Als je een perfect strijkresultaat van je strijkijzer wilt, maar niet te veel wilt betalen voor dit apparaat, dan is de Calor Express Easy Plus GV7556C0, die slechts 171 euro kost, een slimme keuze. De stoomkracht van de Calor Express Easy Plus is met 300 gram per minuut lager dan de Philips PerfectCare, maar mer dan genoeg om zelfs de ergste kreukels weg te strijken. Onderscheidend is de Calor Express Easy Plus verder omdat de stoom tot in het voorste punt van het strijkoppervlakte komt. Hierdoor kun je met dit strijkijzer prima overhemden en bloesjes glad strijken. Leg je dit strijkijzer even aan de kant, dan zit er een automatische stop op de stroomproductie. Een minpunt van dit strijkapparaat is dat het waterreservoir ingebouwd is, waardoor je het er niet uit kunt halen om water bij te vullen.

De 3 beste strijkijzers
© Pixabay.com

3. Philips Azur GC4556/20

Een van de strijkijzers met de best mogelijke prijs-kwaliteitverhouding is de veelgeprezen Philips Azur GC4556/20. Dit prima werkende en betrouwbare basis strijkapparaat is momenteel te koop voor niet meer dan 49 euro. Ondanks de scherpe prijs is de Philips Azur GC4556/20 een super betrouwbaar en geavanceerd strijkijzer. Fijn aan de Philips Azur is dat je met een stoomstoot van 220 gram per minuut kreukels goed te lijf kunt gaan. Dit strijkapparaat beschikt verder over en kalkverzamelaar, die je gemakkelijk af kunt spoelen. Dit strijkijzer kun je snel bijvullen met water tijdens het gebruiken. Fijn is ten slotte dat de Philips Azur zichzelf automatisch uitzet als je het apparaat een tijdje niet gebruikt. Een nadeel? De Philips is met ruime 1,5 kilogram relatief zwaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *