Trek je niets aan van andere mensen

Mensen laten zich onbewust beïnvloeden door andere mensen. Vaak heb je dit als individu niet eens door, maar op alle niveaus is het zo dat je leven aanzienlijk wordt geregeerd door hetgeen wat andere mensen van je vinden. Dit klinkt misschien wat abstract, maar laten we dit aankaarten aan de hand van een aantal voorbeelden. Misschien heb je recent een nieuwe badkamer laten verbouwen. Dit terwijl de oude badkamer nog niet eens kapot was en ook nog functioneerde. Je hebt je wellicht hiertoe laten verleiden door een kennis van je. Die heeft dan gezegd dat de oude badkamer niet meer mooi was en dat je wel een nieuwe badkamer zou kunnen gebruiken. Je hebt je dan dus laten beïnvloeden door andere mensen. Hier zijn overigens nog veel meer voorbeelden van te noemen, maar je begrijpt nu ongetwijfeld wel wat ermee wordt bedoeld. Maar hoe zorg je er nu voor dat de mening van anderen irrelevant wordt. Lees snel verder, zodat jij een gelukkiger leven kunt leiden.

Trek je niets aan van andere mensen
© Pixabay.com

Een eigen levenscode opstellen

Als mens is het belangrijk om een eigen levenscode te hebben. Dat betekent dat je moet leven volgens de regels die jij belangrijk vindt. Veel mensen leven maar wat raak, zonder dat ze ooit echt grip krijgen op hun bestaan. Een levenscode zorgt voor grip op het bestaan. Hierdoor voel je je zelfverzekerder als mens. Met een eigen levenscode kun je sturing geven aan het bestaan. Daardoor trek je je minder aan van andere mensen.

Meer zelfvertrouwen

Als jij het type bent dat veel van andere mensen aantrekt, heeft dat vaak ook te maken met een gebrek aan zelfvertrouwen. Misschien ben je wel onzeker over iets wat er is gebeurd in je verleden. Of je voelt je gewoon minderwaardig tegenover andere mensen. Die mogelijkheden zijn er natuurlijk. Mensen met een laag zelfvertrouwen trekken zich sneller de mening van een ander aan. Dit komt omdat ze zelf geen sturing geven en geen autonomie hebben. Dit probleem kun je ook oplossen door meer zelfvertrouwen te creëren. Maar hoe zorg je ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt? Want dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het is niet zo van: ik ga nu even zelfvertrouwen krijgen. Wat zijn dan wel methoden voor meer zelfvertrouwen?

Trek je niets aan
© Pexels.com

Uit je comfort-zone stappen

Een belangrijke stap voor meer zelfvertrouwen is om uit de comfort-zone te stappen. Dat wil zeggen: ga eens dingen ondernemen die je eigenlijk niet durft. Misschien ben je wel bang voor het geven van presentaties. Dat kan natuurlijk ook hartstikke spannend zijn. Maar doe het dan eens, want daardoor zal blijken dat het minder eng is dan je had verwacht.

Je leven op orde hebben

Zelfvertrouwen krijg je ook door orde op zaken te stellen. Met andere woorden: probeer dingen te doen die leuk vindt, maar zorg er ook voor dat je bezig bent met je carrière. Het is altijd belangrijk om je leven op orde te hebben. Dat zorgt bij de meeste mensen voor meer zelfvertrouwen. Heb je bijvoorbeeld financiële problemen? Dat resulteert vaak in minder zelfvertrouwen. Je leven op orde hebben is voor iedereen natuurlijk anders. Elk mens heeft andere voorkeuren. Elk mens wordt vrolijk van andere zaken. Probeer wel altijd met je gezondheid bezig te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *