Zomer in je tuin met de barbecue

Doe je ramen maar alvast dicht, en waarschuw de buren ook, want de tijd voor de barbecue staat op het punt van beginnen. Met het hele gezin of met vrienden schuif je gezellig aan tafel voor een sfeervolle, maar vooral ook smakelijke avond met elkaar. In de winter en herfst laten we vooral een stamppot of erwtensoep op tafel zetten. Zodra het weer het even toelaat lopen we naar buiten voor een diner met alles erop en eraan. Een goede barbecue in de buurt, zoals een Weber barbecue, maakt het eetfeest helemaal compleet, ook voor de man of vrouw die het vlees draait.

Zomer in je tuin met de barbecue
© Eurofleur.nl

Een goede start het halve werk
Stap voor stap vormt de avond zich steeds meer tot de zomers avonden die je van vorig jaar kent. Nog voor het eerste vlees staan vaak de manden met stokbrood of de schalen met salades al klaar op tafel. Het gezelschap begint alvast te kletsen of rustig een broodje te smeren voordat de hoofdmaaltijd zich aandient. Een zachte kruidboter, knapperige broodjes en verse salades voegen even zo veel toe aan de avond als de rest. Vooral de slaatjes geven de koks alle ruimte voor veel afwisseling in de recepten.

Smullen van de grootste hap
Slijp de vorken en messen maar alvast, want je zal zien dat het vlees sneller gaar wordt dan verwacht als je net lekker van je bijgerechten zit te eten. Het is belangrijk om ook als ervaren man of vrouw je gerecht in het oog te houden, bijvoorbeeld op de Weber elektrische bbq bij jou in de tuin. Wie slaagt in het vinden van een geschikte slager zal het verschil met slechter vlees zeker proeven. De kwaliteit maakt veel verschil in wat je van het hoofdgerecht en dus van de barbecue vindt. Iedereen kan het zo gek maken met wat je op het vuur gooit als je zelf wil. Al mag een sappige hamburger minstens zo veel in de smaak vallen als een luxe biefstuk.

Zomer in je tuin met de barbecu
© Eurofleur.nl

Het beste voor het laatste
Als je na de voorafjes en de gerechten op het hoofdmenu nog ruimte over hebt, dan komt het dessert aan de beurt. Je eet het als laatste, maar dat betekent niet dat het minder hoeft te smaken of dat de barbecue al uit hoeft. Wat dacht je van bananen gevuld met drank op het vuur of de klassieke marshmallows aan een stokje? Een culinair dessert laat zich ook smaken zonder barbecue als je bijvoorbeeld ijs of fruit serveert. Met een grotere groep, zoals met kinderen, liggen verschillende desserts meer voor de hand. Uiteindelijk draait het erom dat je er zelf een feestje van maakt en dat je het dessert versiert als je zin hebt om je creativiteit uit te leven.

Uniek seizoen in het jaar
Vele Nederlanders kijken uit naar de maanden dat ze de barbecue weer kunnen aansteken. Het eetfestijn op een toestel zoals de Cobb bbq hoort bij de langste dagen van het jaar. Mensen blijven vaak langer buiten zitten als ze gaan barbecue om tussendoor op het vlees te wachten. Ondertussen ontstaan zo gezellige gesprekken alsof je ineens op vakantie bent in je eigen tuin. Op een avond met de barbecue maak je niet alleen een praatje met elkaar, maar krijg je ook nog eens de hapjes van het vuur op je bord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *