Dit moet je doen om Bitcoin te kopen

Ongetwijfeld heb je wel eens van de Bitcoin gehoord. Maar wat is Bitcoin nu precies? Op welke manier kun je Bitcoin kopen als investering? Hoe werkt dit monetaire betaalmiddel? Wat houdt het minen van Bitcoin in en hoe kun je, bijvoorbeeld via een broker als SATOS, handelen in Bitcoin? En moet je ook belasting betalen op de winst die je maakt als je in Bitcoin investeert?

Dit moet je doen om Bitcoin te kopen
© PxHere.com

Wat is Bitcoin voor een soort munt?

De Bitcoin is een digitale munt die vanaf 2009, ontwikkeld door Satoshi Nakamoto, is ontwikkeld als reactie op de economische crisis van 2008 en het verlies van het publieke vertrouwen in de banken. Toen Nakamoto zijn ideeën presenteerde, moesten veel mensen een beetje smalend lachen. Zijn idee sloeg echter aan, namelijk een digitaal betalingssysteem en geldsysteem ontwikkelen dat onafhankelijk is van autoriteiten en bestaande baken. Met name vanaf 2013 begon de Bitcoin aan een sterke opmars. Bitcoin ontwikkelde zich tot een digitale munt die digitaal bewaard kan worden en online gekocht en verhandeld kan worden op speciale websites van cryptobrokers (dat zijn handelaren in digitale munten). Bitcoin kopen kan onder meer via het online handelsplatform Satos.

Wat is mining?

Mining is onmisbaar bij de Bitcoin. Mining houdt in dat computers moeilijke wiskundige sommen en formules oplossen, om zo de digitale munten te beschermen en veilig te kunnen verhandelen. Miners zijn mensen die computers laten draaien om de Bitcoin te laten valideren en betalingen te beveiligen. Mensen die bezig zijn met mining, krijgen daarvoor een financiële beloning, vaak in de vorm van Bitcoins zelf. Miners zijn nodig om mensen te laten handelen in Bitcoins; de meeste mensen die met Bitcoin bezig zijn, zijn echter vooral op de digitale beurzen aan het handelen in deze munt om (snel of juist op langere termijn) winst te kunnen maken.

Dit moet je doen om Bitcoin kopen
© PxHere.com

Zelf in de Bitcoin gaan via een broker: hoe werkt dit?

Wanneer je zelf wilt gaan handelen in Bitcoins of andere cryptocurrencies (digitale munten zoals Litecoin, Ripple of Ethereum), dan kun je dat direct doen via digitale beurzen of kiezen voor een bemiddelingssite, ofwel een broker. Het voordeel van een broker is dat je deze een digitale wallet (portemonnee) voor je regelt, waarin je jouw digitale munten veilig kunt beheren. Je betaalt hiervoor een beperkte commissie, maar weet dan zeker dat al jouw Bitcoins of andere cryptocurrencies veilig bewaard worden. Ook hoef je niet allerlei lange verificatiecodes te onthouden, met het risico dat je je inloggegevens vergeet en je geld verliest. Brokers maken het handelen in digitale munten dus veiliger en gemakkelijke. Zeker als je een beginnende investeerder bent, is bemiddeling via een handelsplatform als SATOS aan te raden als Bitcoin of andere cryptocurrencies wilt kopen. Zo kun je veilig handelen en je digitale munten beschermd opslaan, totdat je de kneepjes van het vak (want dat is het) beheerst.

Kies voor een zakcentje bijverdienen, maar wees voorzichtig!

Als je eenmaal een ervaren handelaar bent, kun je met Bitcoins verhandelen een leuk zakcentje bijverdienen. Maar begin dus veilig, via en goed beschermd en professioneel handelsplatform. Zo weet je zeker dat je geen onnodig geld verliest. Een belangrijke tip: investeer alleen geld dat je echt kunt missen en stop niet al je spaargeld in Bitcoins of (een of meer) andere cryptocurrencies!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *