Dit zijn de tuinmeubeltrends van 2020

Bij een nieuwe zomer hoort een nieuwe trend. Dat geldt ook voor tuinmeubelen. Trends van de afgelopen jaren zijn nog steeds zeer populair maar er komen weer andere stromingen die van je tuin een hippe plek maken om een zomer lang in door te brengen. Dit zijn de trends voor de zomer van 2020.

Dit-zijn-de-tuinmeubeltrends-van-2020
© Deboet.nl

Duurzame en maatschappelijk verantwoorde tuinmeubels

We leven steeds bewuster, we denken veel meer na over wat we kopen en waar het vandaan komt. Ook als het gaat om tuinmeubelen willen we een bewuste keus kunnen maken. De eerste trend van deze zomer is daarom het kopen van duurzame tuinmeubelen. Of een meubel duurzaam geproduceerd is en maatschappelijk verantwoord is om te kopen kun je als consument zien aan het FSC- en het SVLK-keurmerk. Het SVLK keurmerk is voortgekomen uit een afspraak tussen Indonesië en Europese landen. In deze afspraak geven de leveranciers een verklaring dat het hout legaal is ingekocht. Als klant wil je niet meer in tuinstoelen zitten die afkomstig zijn van illegale houtkap.

Een terrasoverkapping

Misschien heb je de grootste trend van dit jaar al gezien bij een van je buren, een terrasoverkapping. Met het veranderen van het klimaat wordt de behoefte om steeds langer buiten te zitten steeds groter. De zomers worden zonniger en warmer, en de onweersbuien die soms vallen heviger van aard. Een terrasoverkapping biedt vele voordelen, het beschermd je tegen eventuele wind, je kunt in de schaduw in je relax tuinstoel zitten, bovendien kun je heerlijk buiten blijven ondanks een regenbui.

Met een terrasoverkapping kun je een aparte kamer creëren in je eigen tuin, zet er een loungebank in of een mooie set terrasmeubels.

Dit-zijn-de-tuinmeubeltrends-van-202
© Deboet.nl

Breng kleur in je tuin!

De meest gangbare kleuren voor kussens van tuinmeubelen zijn nog steeds zwart, grijs en antraciet. Maar de trend voor 2020 is kleur! Dan gaat het niet alleen om de bloemen in je tuin, nee ook het kussen in je geliefde verstelbare tuinstoel krijgt in 2020 een vrolijk kleurtje!

Je kunt kiezen voor natuurlijke kleuren in beige- en groentinten maar durf verder te gaan en ga eens voor oranje of mosterdgeel! Vrolijke kleuren is wat we nodig hebben in de zomer van 2020.

De natuurtrend

Deze trend gaat voort op de trend om bewuste keuzes te maken. Mensen willen vaker in de natuur zijn. Dit kun je doen door de natuur naar je tuin te brengen. Daarom wordt er steeds meer voor gekozen om tuinmeubels aan te schaffen die van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Ze hebben een tijdloze uitstraling, gaan lang mee en zijn makkelijk in onderhoud.

Als materiaal wordt er vaak een keus gemaakt voor tuinmeubelen van teak. Maar de laatste jaren zie je ook steeds vaker robuuste meubels verschijnen in de tuin. Dit begon met de loungebanken die gemaakt werden van pallets en steigerhout. Nu kun je ook mooie stoere tuinmeubels krijgen die gemaakt zijn van robuuste planken en een zwart stalen frame. Combineer het met mooie kussens en kleden in natuurlijke tinten als zacht groen, beige, bruin en gebroken wit.

Geniet van de zomer van 2020!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *