Een rouwboeket voor een bloemrijk afscheid

Als u bericht krijgt van het overlijden van een dierbare bent u geschokt, verdrietig, wellicht ook boos. U hebt vragen en misschien had u nog meer vragen, die u niet meer kunt stellen. Afhankelijk van hoe goed u diegene hebt gekend bent u bedroefd, en u leeft mee met degenen die nog dichterbij de overledene staan. Meer kunt u niet doen, toch? Dat is gelukkig niet helemaal waar: met rouwbloemen kunt u meewerken aan een prachtig afscheid op de dag van de uitvaart.

Een rouwboeket voor een bloemrijk afscheid
© Pluknbloom.nl

Rouwen met bloemen

U heeft mooie herinneringen aan de gestorvene en u wilt hem of haar graag een passende laatste eer bewijzen. Hoe kunt u dat op een mooiere manier doen dan met een prachtig rouwboeket? Voor deze treurige gelegenheid bloemen kopen helpt u zelf ook bij een stukje verwerking, want ook u rouwt. Bloemen kleuren ons leven, ook na de dood. Bloemen geven ons kracht.

Bloemen in kleuren en geuren

Het ligt er aan hoe goed u de overledene kende, om te bepalen welke kleur bloemen u het beste kunt kopen. Soms vermelden de nabestaanden in de rouwadvertentie en rouwbrief van welke kleur bloemen de overledene hield. Als u die wens naleeft, zit u uiteraard altijd goed. Hebt u geen enkel idee qua kleur? Herinner u dan waar u hem of haar van kent, wat u met diegene hebt meegemaakt of aan welke kleur of geur de gestorvene u doet denken. Ga op uw gevoel af en kies een kleur en geur waarvan u vindt dat hij passend is. Ook kunt u natuurlijk kiezen voor een mix van kleuren waarbij u er één bepaalde kleur uit laat springen.

Een rouwboeket voor een bloemrijk afschei
© Pluknbloom.nl

Voor de overledene én de nabestaanden

Uiteraard koopt u de rouwbloemen niet alleen voor de overledene. U maakt ook een gebaar naar de nabestaanden. Hoe groot hun verdriet ook is, het doet altijd goed om te zien hoe geliefd hun dierbare was. Veel kaarten met persoonlijke teksten, andere berichten, bezoek, een drukke uitvaart: het helpt allemaal bij het op langere termijn een plek geven van dit grote verlies. Dat geldt ook voor een rouwboeket. Al die bloemen, met hun specifieke geuren en kleuren, doen een mens goed, ook in een periode van rouw. Ze maken het verdriet niet kleiner, wel een heel klein beetje dragelijker.

Steun en kracht

U gedenkt dus de overledene met uw gekozen bloemenpracht, maar schenkt ook een stukje vreugde en steun in deze moeilijke tijd aan alle nabestaanden. Met bloemen kopen draagt u een klein stukje bij aan het verkrijgen van de kracht die ze zo hard nodig zullen hebben. U bent niet de enige die voor passende bloemen zorgt. Familie, vrienden, collega’s en buren zullen waarschijnlijk ook hun bijdrage leveren. Of u nu familielid, vriend(in), collega, buur of kennis bent: allemaal samen creëren jullie dadelijk een indrukwekkend eerbetoon met bloemen. Elke aanwezige zal dit waarnemen, elke bezoeker valt dit op en iedereen haalt er iets uit. Met rouwbloemen kopen geeft u de nabestaanden een mooie rand aan een droevige dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *