Eerste date? Zo zorg je ervoor dat die ontspannen verloopt

Je hebt iemand ontmoet en de afspraak voor een eerste date staat vast. Dat is natuurlijk erg spannend. Hoe maak je de beste indruk en hoe zorg je ervoor dat de ander het na de eerste date niet op een lopen zet? Ontspanning is het sleutelwoord, maar zie dat maar eens voor elkaar te krijgen als je zenuwachtig bent. Om te zorgen dat jij kalm en relaxed op date kan, volgen hier een aantal tips.

Eerste date Zo zorg je ervoor dat die ontspannen verloopt
© Pixabay.com

Wees jezelf
Klinkt cliché, maar dat is echt het beste. Ga je niet anders voordoen. Draag dezelfde kleding als altijd, maak jezelf niet overdadig op als je dat anders ook niet doet. Als jij jezelf comfortabel voelt, ben je het meest ontspannen. De ander moet jou leren kennen en niet een masker.

Je bent al binnen
Dit klinkt misschien raar, maar als je een eerste date hebt betekent het dat de ander jou al interessant genoeg vind om tijd vrij te maken voor een afspraak. Wellicht hebben jullie al een keer in het echt ontmoet en heb je dus al een goede indruk gemaakt, misschien heb je chat- of mailcontact gehad en blijkt dat jullie goed kunnen praten. De eerste stap en eerste indruk heb je dus al gemaakt.

Temper je verwachtingen
Uiteraard hoop je met deze date de ware te vinden, dat je stapelverliefd terug naar huis gaat en de ander ook. Soms gebeurd dit, maar het is in de meeste gevallen niet realistisch. Ga naar de date met een positieve en open instelling, vooral om een leuke tijd te hebben. Blijf nuchter en met beide benen op de grond, want ook met iemand die niet de ware is kun je alsnog een leuke date beleven.

Eerste date Zo zorg je ervoor dat die ontspannen verloop
© Pixabay.com

Wees niet te kritisch
Je bent natuurlijk opzoek naar iemand waarmee je de rest van je leven wilt delen, daarom is het wel van belang dat jullie bij elkaar passen. Probeer in ieder geval niet te kritisch te zijn. Val je op blond en zit er iemand met bruin haar tegenover je? Laat gaan. Wellicht zijn er zoveel raakvlakken dat het niet eens meer uitmaakt. Komt de ander niet goed uit zijn woorden, realiseer je dat ook de tegenpartij zenuwachtig is. Oordeel niet te snel en laat de date zich gewoon ontwikkelen.

Ga iets doen
Verplicht tegenover elkaar zitten met een kop koffie loopt al snel uit op een verhoor, in plaats van een ontspannen date. Actief zijn zorgt ervoor dat je meer kunt ontspannen. Spreek bijvoorbeeld niet af in de kroeg, maar midden in de stad en loop dan samen een rondje, ga naar een park, het strand. Er gebeurd van alles om je heen waar je het over kunt hebben. Als het klikt kun je altijd nog ergens naar binnen gaan voor een hapje of drankje, de eerste spanning is er dan vanaf.

Afscheid nemen
De date loopt onvermijdelijk ten einde, maar moet je nou zoenen of niet? Als de vonken er vanaf spatten is het natuurlijk niet zo moeilijk, maar ben je toch een beetje onzeker geef dan gewoon een goede knuffel. Knuffelen is ook erg intiem en je merkt vanzelf of de ander het prettig vindt om zo dicht bij je te komen. Maak je er vooral niet druk om. Als je de rest van je leven met elkaar gaat delen zullen jullie nog vaak genoeg zoenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *