Het is altijd barbecuetijd met een gasbarbecue

Zodra de eerste zonnestralen aan de hemel verschijnen, is het voor veel mensen weer tijd om de barbecue aan te steken. Dit blijft tegenwoordig niet meer beperkt tot de zomer. De winterbarbecue is de laatste jaren een duidelijke trend. Plaats je barbecue dan wel uit de wind en houd rekening met een langere bereidingstijd. De gasbarbecue wordt steeds populairder. We vertellen je wat de voordelen van de gasbarbecue zijn en lichten er twee topmerken gasbarbecues voor je uit, de Boretti gasbarbecue en de Weber gasbarbecue.

Het is altijd barbecuetijd met een gasbarbecue
© Toptuincentrum.nl

Voordelen van een gasbarbecue

Waar we vroeger alleen een houtskoolbarbecue kenden, zijn er nu veel meer soorten barbecues. De gas barbecues raken steeds meer in opkomst en dat heeft een reden. Je sluit de gasfles eenvoudig aan op de barbecue en draait de gasfles open. Let op dat de brander uit staat. Na vijf of tien minuten verwarmen kan je aan de slag met het bereiden van de heerlijkste barbecuegerechten. Je hoeft dus niet te wachten op kolen die warm moeten worden en ook ontstaat er veel minder rook. Ook met kinderen in de buurt is een gas bbq een stuk veiliger. Tijdens het barbecueën pas je de temperatuur makkelijk aan. De vitaminen in je gerechten blijven dus maximaal behouden. Daarnaast verbrandt je vlees niet zo snel, omdat je geen vlammen krijgt als gevolg van druipend vet. Het barbecueën op een gasbarbecue is dus gezonder. Het schoonmaken van de barbecue is altijd een vervelend karweitje. Bij een gasbarbecue valt dat reuze mee. Je maakt de grilplaat schoon en leegt het bakje waar het vet in valt, dat is alles. Zorg wel dat je altijd een reserve gasfles beschikbaar hebt, zodat je niet halverwege je barbecue hoeft te onderbreken.

Topmerken gasbarbecues

Twee bekende merken gasbarbecues zijn Boretti en Weber. Boretti staat voor design, heeft een robuuste uitstraling en biedt hoogwaardige kwaliteit. Weber ontwikkelt al bijna zeventig jaar barbecues. Dit duurzame merk, dat bekend staat om de ronde vormen maakt barbecueën tot een feest. Voor beide merken zijn er verschillende accessoires verkrijgbaar waarmee je je barbecue kunt uitbreiden.

Het is altijd barbecuetijd met een gasbarbecu
© Toptuincentrum.nl

Boretti gasbarbecue

Als je kiest voor een Boretti gas bbq kan je kiezen voor een echte buitenkeuken compleet met handige zijtafels of zelfs uitgerust met een koelkast, zoals de Rolls Royce onder de barbecues, de Boretti Luciano. Zoek je een compacte gasbarbecue, ga dan voor de Boretti Addizio. De barbecues hebben allemaal een geïntegreerde thermometer in het deksel, zodat je eenvoudig de temperatuur kunt monitoren.

Weber gasbarbecue

Een Weber gas is er in grote en kleine maten. Ga je een dagje op pad en wil je onderweg barbecueën? Neem dan de Weber Go-Anywhere mee of de draagbare Weber Q1200. Ook als je in je achtertuin je eten wilt bereiden heeft Weber meer dan voldoende keus. Je hebt barbecues met meerdere branders, zodat je snel voor een groter gezelschap gerechten bereidt. De barbecues zijn uitgerust met handige werkbladen en haken waar je het gereedschap aan ophangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *