Waarom iedereen NU bloemen in huis moet halen

Met bloemen tover je een lach op ieders gezicht. Bloemen zorgen voor kleur in je leven en romantische momentjes. Maar wist je dat ze ook een goede invloed op je uitoefenen? Flower power, here we go!

Waarom iedereen NU bloemen in huis moet halen
© Pixabay.com

Geef je gezondheid een boost

Bloemen en planten werken luchtzuiverend in je huis. Gifstoffen nemen ze op en je krijgt er zuurstof en luchtvochtigheid voor terug. Voor je gezondheid en een optimale huid zijn voldoende zuurstof en vocht thuis belangrijk. Zo kunnen bloemen en planten in het algemeen ervoor zorgen dat je minder kans hebt op een verkoudheid of droge hoest (tenzij je allergisch bent voor bloemen natuurlijk). Gezonde werklucht verbetert je concentratie, prestatie en geheugen.

Blije bloemen

Een boeket bloemen ontvangen zorgt voor een op en top humeur. Een bosje bloemen is namelijk een lief gebaar zodat je weet dat de gever van je houdt en aan je denkt. Daarnaast kunnen vrolijk gekleurde boeketten voor een aangename sfeer thuis zorgen. Een kleurrijk boeket bloemen op de keukentafel zorgt voor instant happiness.

Perfecte productiviteit

Volgens onderzoek aan de Texas A&M Universiteit zorgen bloemen en planten in je werkomgeving voor innovatief denken. De werknemers gingen creatief en probleemoplossend te werk. Wilt je baas dat je sneller werkt? Dwing hem dan elke week een leuk bosje bloemen voor jou aan te schaffen.

Bye bye stress

Van stress heeft iedereen wel eens last. Maar met bloemen kan je je stressniveau drastisch verminderen volgens onderzoek aan een universiteit in het noorden van Florida. Geef een bosje bloemen weg of gun jezelf een fleurig boeket en weg stress! Here comes the flower power!

Tulpen
© Pixabay.com

Maar welke bloemen koop ik nu?

Floriografie, de taal van de bloemen. Europeanen hielden zich in de twintigste eeuw voor het eerst bezig met de betekenis van bloemsoorten. Zo staat de roos natuurlijk voor de liefde, de tulp voor succes en de zonnebloem voor bewondering. De bloementaal van bepaalde bloemsoorten is door de jaren heen soms veranderd, maar elke bloem draagt nog steeds een boodschap met zich mee. Instinctief voelen we aan welke bloemen we voor welke gelegenheid moeten geven. Twijfel dus niet wanneer je een typisch boeketje tulpen ‘Bloemen Amsterdam’ of ‘Bloemen Haarlem‘ wilt aanschaffen. Of bloemen bestellen in Amsterdam kan natuurlijk ook, maar online heb je vaak meer keuze.

Lang genieten van je boeketje

Wanneer je een fleurig bosje bloemen in huis haalt, wil je natuurlijk dat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.
Ten eerste zet je je bloemen best in lauw water. Wanneer je bloemen een koud bad geeft, kan het temperatuurverschil voor veel schade zorgen. Regelmatig het water verversen is belangrijk om bacterievorming te voorkomen. Zorg er ook voor dat de bladeren niet in het water hangen. Ze vervuilen het water met bacteriën. Daarbovenop zouden de bladeren veel water opnemen, zodat de bloem zelf een tekort lijdt.
Ten tweede moet je de steeltjes schuin afsnijden. Zo hebben de bloemen een grotere oppervlakte om water op te nemen.
Tot slot moet je de dode bloemen verwijderen om lang te kunnen genieten van je boeketje. Dode bloemen kunnen gezonde bloemen meeslepen in de bloemendood.

Haal snel een boeketje in huis en zorg voor flower power!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *