Liever minder dan meer

Een zitbank dient comfort te bieden. Zitbanken in de woonkamer gebruik je om een serie van Netflix te bekijken, om gezamenlijk met anderen de dag door te nemen of even te liggen na een dag werken.

Liever minder dan meer
© Robuustetafels.nl

Eyecatcher
In menig huis is de zitbank de meest populaire plek. Naast het comfort is het design belangrijk. De bank mag een eyecatcher zijn in jouw kamer. Hoe groot mag de bank zijn? Wat voor stof en welke kleur? Welke functie heeft de bank in het gezin?  Om tot de juiste zitbank te komen, is het van belang dat je nadenkt in wat voor stof of leer je de bank wilt hebben en welke functie de bank heeft. Zo is een 5-zits lederen hoekbankstel ideaal voor het hele gezin.

Rust
Een robuust interieur straalt rust en ruimte uit. In ieder geval bestaat een interieur met deze woonstijl uit een aantal grote meubelen, liever minder dan meer. Een grote leren hoekbankstel bepaalt in grote mate de stijl van de inrichting. Plaats de hoekbank iets van de wand vanwege het creëren van een ruimtelijk gevoel. Tegen de wand, achter de bank kan een plank gehangen worden met accessoires zoals foto’s of kunstobjecten.

Hoekbank
© Robuustetafels.nl

Vloerkleed
Een vloerkleed versterkt de zithoek. Het kleed dient groter te zijn dan de zitgroep zelf. Eventuele bijzettafels dienen op het kleed te passen. Plaats tafeltjes die zijn gemaakt van hout met een metalen onderstel. Op de bijzettafels kunnen stoere woonaccessoires geplaatst worden zoals kaarsen in houten standaards, metalen en glazen vazen en flessen, boeken en een aantal kamerplanten. Zorg voor homogene groepjes. De accessoires versterken elkaar als ze bij elkaar staan.

De regel van industrieel wonen is liever minder dan meer. De kunst van een industrieel interieur is om enkele opvallende items uit te zoeken en deze ten toon te stellen. De focus ligt op een grote leren bank, een metalen salontafel of een ijzeren hanglamp. Met deze opvallende meubels heb je enkel nog een paar kleine accessoires nodig om een ruimte sfeervol te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *