7 Originele cadeaus voor mensen die graag buiten zijn

Hoewel ons klimaat er niet altijd toe uitnodigt, zijn veel mensen graag buiten. Wandelen, tuinieren, fietsen, sporten: de frisse lucht werkt uitnodigend, is gezond en verzet de zinnen. Je hebt vast wel zo’n buitenliefhebber in je omgeving. Verras diegene daarom eens met een cadeau dat bij zijn hobby past! Hier zijn zeven tips voor originele cadeaus die online te krijgen zijn. Voor je avontuurlijke, sportieve en natuur liefhebbende vrienden.

7 Originele cadeaus voor mensen die graag buiten zijn
© Pixabay.com

1. ‘Kampvuur’, door Gerard Janssen
Dit boekje vertelt alles over kampvuur. Hoe steek je het aan zonder lucifers of aansteker, hoe houd je het brandende en wat doe je eigenlijk bij een kampvuur? Er staan recepten, verhalen en liedjes in. Extra leuk wanneer je er een zakje marshmallows bij doet.

2. Een stappenteller of fietscomputer
Het is altijd leuk om bij te houden hoeveel stappen je op een dag zet. Dan ben je gezond bezig en dat geeft een goed gevoel. Fietsen is minstens zo gezond. Is degene voor wie je een presentje zoekt vaak op pad, op de peddels of met de benenwagen? Een cadeau als dit zal hij of zij zeker waarderen.

3. Een koeltas waar een heel krat bier in kan
Wat is nog leuker dan buiten zijn? Buiten zijn met een biertje in je hand! Met deze biertas hou je je bier lekker koel. Niet een paar flesjes of een sixpack, nee, er gaat een heel krat in, hop, lekker makkelijk. Je beste vriend in de zomer!

4. Een verrekijker
Je zou het niet zeggen, maar de Lage Landen hebben prachtige uitzichtpunten. Bovendien is wandelen een prima manier om even de stress van je af te gooien. Vaak ontstaan tijdens die wandelingen de beste ideeën, maar zetten ze ook aan tot gedachten over de natuur. Welke vogel is dat? Liep daar net een wisent voorbij? Er zijn duizenden apps en boekjes om dat op te zoeken, maar het eerste dat je nodig hebt om het loslopend en -vliegend wild te kunnen identificeren is natuurlijk een verrekijker.

Verrekijker
© Pixabay.com

5. Een koffer barbecue
Deze staat hoog op de wensenlijst van buitenliefhebbers: een opvouwbare barbecue in koffer-vorm. Overal waar je maar wil gezellig barbecueën. In het park, of op het strand misschien? Let wel even op waar het wel en niet toegestaan is. Maar het is leuker dan in je eigen achtertuintje, en je bezorgt je buren geen overlast.

6. ‘Het Tuindagboek’, door David Squire
De tuin in! Heerlijk. Het kan het hele jaar door: de moestuin met seizoensgroenten moet bijgehouden worden, de boel moet zomer- en winterklaar zijn, buiten koken is erg hip; voor velen is de tuin hun tweede huis. Ook in jouw vriendenkring zit vast zo iemand die altijd de tuin in wil. Geef diegene Het Tuindagboek! Vol met leuke feitjes over het leven in de tuin, met ruimte om ook zelf notities te maken.

7. Een bubbelvoetbal-set
Wat? Bubbelvoetbal? Google het maar even. Dit is echt supergrappig om te doen, overal waar maar een beetje ruimte en een zachte ondergrond is. Je trekt een soort opgeblazen harnas aan, waardoor je altijd zacht valt. En dan is het verder aan jou wat je ermee doet. Je kunt elkaar omver proberen te gooien, maar ook een normale voetbal erbij pakken, of een rugbybal. Waarschuwing: het is weliswaar een pijnloze bezigheid, maar je lachspieren krijgen het zwaar te verduren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *