5 tips om energie te besparen

Energie besparen is niet alleen een milieuvriendelijke oplossing, het is ook nog eens goed voor jouw bankrekening. Een slimme manier om geld te besparen, is door te besparen op jouw energiekosten. Lees gauw de 5 beste tips om energie te besparen. Zo help je het milieu en jezelf!

5 tips om energie te besparen
© Pixabay.com

Isoleren kun je leren
Maak jouw woning direct energiezuinig door de woning beter te isoleren. Wanneer jouw woning beter is geïsoleerd, komt er geen koude lucht zomaar binnen. Hierdoor hoef je minder te stoken. Je kunt een woning eenvoudig beter isoleren door de raamkozijnen te vervangen, kieren dicht te maken of een professional in te schakelen. Een professionele isolatiebeurt is een kleine investering. Dit geld verdien je direct terug via jouw dalende energierekening.

Praktische verwarming
Ben je niet in de badkamer, of kom je ‘s ochtends pas laat naar beneden? Dan hoef deze ruimte niet te worden verwarmd. Je kunt veel besparen wanneer je onnodige ruimtes niet verwarmd. Zorg voor een handig systeem, waardoor je bijvoorbeeld overdag de beneden verdieping verwarmd en ‘s avonds boven. Door minder te stoken, bespaar je direct een hoop stroom.

Slimme hulp
Tegenwoordig is het helemaal niet meer ingewikkeld om te besparen op jouw energierekening. Dankzij handige hulpjes heb je direct inzicht in jouw verbruik. Daarnaast kun je ook dankzij handige en slimme tools, de stroom beter gebruiken. Vraag na bij jouw energieleverancier of zij een slimme hulp hebben. Dit kan een handig apparaatje zijn dat het volledige verbruik per kamer en product opslaat. Je kunt middels een app gewoon op afstand jouw verbruik reguleren. Ben jij vanochtend vergeten om de verwarming lager te zetten? Dan hoef je niet terug naar huis of extra te betalen. Maak gebruik van een handige app om ook op afstand jouw energie te controleren.

Vervang lampen voor ledverlichting
Door over te stappen op ledverlichting, verbruik je veel minder stroom. Led is namelijk veel lichter in verbruik en gaat een stuk langer mee. Een ledlampje, daar kun je jaren mee doen! Over het algemeen is ledverlichting duurder, maar op lang termijn wint het van gewone verlichting. Deze lamp gaat namelijk langer mee en verbruikt minder. Bespaar vandaag nog op jouw energierekening door alle verlichting in huis te vervangen door ledverlichting.

Energie besparen
© Pixabay.com

Sluipverbruik
Apparaten blijven stroom verbruiken, ook wanneer je deze niet gebruikt. Dit wordt sluipverbruik genoemd. Wanneer jij klaar bent met jouw werk op de computer of laptop, sluit deze dan af. Wanneer apparaten op stand-by staan, blijven zij altijd stroom verbruiken. Dit geldt net als voor tv’s, muziekinstallaties en andere elektronisch apparatuur dat op stand-by kan. Door apparaten volledig af te sluiten na het gebruik, wordt er geen onnodig stroom verbruikt.

Besparen op jouw energierekening vergt enige kennis en inspanning. Wanneer je gebruik maakt van de bovenstaande tips zul je direct merken dat jouw energierekening flink daalt. Zo help je het milieu een handje, maar ook jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *